Citadela (2 vol.)

24,00 lei

A.J. Cronin – Citadela (2 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Minerva
  • Pagini: 362+342
  • An: 1970
  • Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

A.J. Cronin – Citadela (2 vol.).

Prin minele din sudul Tarii Galilor putea fi vazut, in 1924, un medic grav si pasionat, care, contrar practicii curente a colegilor sai de breasla, se incapatina sa traiasca in conditiile grele de viata ale minerilor, pentru a observa, la locul de munca, efectele distructive ale gazului si prafului de antracit asupra organismului uman.

Poate ca acest medic ar fi ajuns un savant de reputatie mondiala daca o lunga boala nu l-ar fi smuls practicii medicale, transformindu-l in… romancierul Archibald Joseph Cronin. Andrew Mason din Citadela trece prin multe episoade din viata acestui cunoscut scriitor si are aceleasi idealuri: sa redestepte constiintele amortite, sa impuna o conduita care sa redinamizeze societatea, sa lupte contra inertiei profesionale.

Un tablou sumbru, dar superb realizat, al Angliei secolului al XIX-lea, macinata de grevele din mizerele exploatari miniere si de lupte politice acerbe.

O analiza aprofundata a unei societati aflate intr-o lunga perioada de criza si a unor caractere umane tipice, ce indeamna la reflectie.

A.J. Cronin - Citadela (2 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Citadela (2 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *