Amintiri despre viitor

24,00 lei

Erich Von Daniken – Amintiri despre viitor.

Pagini: 184
An: 1970
Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

 • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
 • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Erich Von Daniken – Amintiri despre viitor. Enigme nedezlegate ale trecutului.

O lucrare esenţială în domeniu, de altfel şi prima scrisă pe această temă, cartea Amintiri despre viitor face o cercetare a întrebărilor neelucidate ale istoriei scrise și nescrise. Ea ridică problema unor monumente și obiecte care nu se încadrează în cronologia și istoria clasică, neputând fi realizate nici astăzi, cu toate performanțele stiinței și tehnologiei moderne. Existența și crearea lor este atribuită unor extratereștri care ar fi vizitat pământul la diferite date a istoriei lui.

Erich von Daniken a sustinut ca Pamantul a fost vizitat in timpuri stravechi de catre fiinte inteligente extraterestre, si ca acestea au creat de fapt homo sapiens. Chiar daca si-a argumentat teza prin cercetari intreprinse cu rigurozitate in lumea intreaga, ea a ramas destul de controversata. Totusi, succesul enorm al cartii sale a demonstrat ca subiectul abordat este unul de mare interes. In decurs de doi ani, cartea a atins numai in Germania un tiraj de peste cinci sute de mii de exemplare.

Cuprins:

 1. Este oare locuit universul de ființe asemănătoare omului? E posibilă dezvoltarea organică în absența oxigenului? Apare viața într-un mediu abiotic?
 2. Călătorie fantastică a unei nave spațiale prin cosmos. „Zeii” ne vizitează. Urme ce nu se șterg
 3. Hărți vechi de 11.000 ani? Harta lui Piri Reis. Aerodromuri preistorice? Cel mai vechi oraș terestru. Când se topește roca? Potopul. Mitologia sumeriană. Oseminte stranii.
 4. Întâmplări reale ce apar în biblie. Dumnezeu – tributar timpului? Chivotul legii străbătut de electricitate. Vehicule pentru orice mediu folosite de “zei” în pustiu. Potopul era planificat. De ce aveau nevoie “zeii” de anumite metale?
 5. “Zeii” se împerecheau bucuros cu oamenii. Alte vehicule. Date despre forțele de accelerație. Prima relatare despre cele observate într-o navă cosmică.
 6. Toți cronicarii aveau aceeași fantezie ciudată? Iar și iar “care cerești”. Explozii nucleare în antichitate? Cum au fost descoperite unele planete dacă nu aveau telescop? Ciudatul calendar al stelei Sirius. În nord, nimic nou! Unde se află vechile cărți? Un mesaj pentru oamenii anului 6965. Ce ar rămâne din omenire după o distrugere totală?
 7. Un ring de dans pentru uriași. Din ce trăiau vechii egipteni? Hufu – impostor? Misterul piramidelor. Menținerea vieții prin scăderea temperaturii cadavrelor. Creatori de modă preistorici. E sigură metoda de datare cu izotopul 14C?
 8. Uriașii – abandonați pe Insula Paștelui? Cine a fost dumnezeul alb? Se cultiva bumbac dar incașii nu aveau război de țesut.
 9. Orașe în junglă construite după calendar. Migrația unui popor sau excursie familiară? Un zeu lipsește la întâlnire! Mașini de calcul în antichitate. Observatoare astronomice maiașe.
 10. Ce rațiune au călătoriile spațiale? Război sau călătorii spațiale? Ce sunt farfuriile zburătoare? Meteoritul Tungus – explozie nucleară? Phobos – satelitul artificial al planetei Marte?
 11. Semnale radio în univers. Viteza gândului mai mare ca viteza luminii? Straniul caz Edgar Cayce. Ecuația Green-Bank. Reprezentanți de frunte ai exobiologiei. Ce probleme preocupă NASA? O convorbire cu Wernher von Braun.
 12. Uzinele menite să gândească asigură viitorul. Vechilor profeți le-a fost mai ușor. Cercul se închide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Amintiri despre viitor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *