Danton

19,00 lei

Camil Petrescu – Danton.

Editura: Univers
  • Pagini: 215
  • An: 1970
  • Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Cine citeste piesa lui Camil Petrescu nu are sentimentul ca strabate o epoca indepartata, cu evenimente de mult stinse, cu adversitati de mult ingropate sub cateva straturi de pamant. E o pagina agitata de viata care traieste sub ochii nostri. Sunt oameni vii, animati de un ideal sever, care ii fascineaza si ii terorizeaza, definindu-i in fata injustitiei, a violentei, a mortii, a istoriei.

Danton, asa cum l-a conceput scriitorul, constituie o individualitate de exceptie. Ganditor care pune lumea in probleme si-si asuma raspunderea dezlegarii lor, inflorire armonioasa a inteligentei si vitalitatii, el nu e un erou imobilizat in gesturi sublime, ci o faptura de carne si de sange, care se cauta si se gaseste in dragoste, in actiune, in lupta – cu un cuvant, in acordul cu existenta.

Generos si tolerant, aproape de inima oamenilor catre care arunca o punte de ingaduinta si o chemare de intelegere, imagine a energiei revolutionare calauzita de simtul realului, Danton e incredintat ca in istorie nu faci ceea ce vrei, ci esti responsabil de ceea ce intreprinzi.

Camil Petrescu – Danton.

Camil Petrescu - Danton.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Danton”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *