În lucrarea de faţă, Tesla – biografia unui geniu, Marc J. Seifer încearcă să dezlege misterul unui geniu controversat, deoarece există mari lacune în consemnările existente despre viaţa lui Tesla. De asemenea, în lucrare se prefigurează şi motivul pentru care numele lui Tesla a ajuns să fie uitat “intenţionat”, după ce a constituit un subiect de prima pagină în ziarele din întreaga lume, la începutul secolului trecut, de ce nu a primit niciodată premiul Nobel, cu toate că a fost nominalizat, cu ce s-a ocupat Tesla în timpul celor două războaie mondiale şi dacă planul său pentru transmiterea energiei electrice fără fir a fost sau nu fezabil.
Recurgând la o perspectivă psiho-istorică, lucrarea pune în discuţie nu numai acei factori care au generat geniul lui Tesla, ci şi capriciile sorţii, care au dus la ruina lui. Sub acest aspect, lucrarea zugrăveşte relaţiile lui Tesla cu mulţi dintre colaboratorii săi de renume, cum ar fi: John Jacob Astor, T.C. Martin, J.P. Morgan, John Hays Hammond, Michael Pupin, Stanford White, Mark Twain, Rudyard Kipling, Franklin Delano Roosevelt, George Sylvester Viereck, Titus deBobula şi J. Edgar Hoover. Multe dintre aceste persoane abia dacă sunt menţionate sau nu sunt puse deloc în discuţie în alte lucrări.
Deoarece viaţa lui Tesla este atât de complexă şi controversată, cartea propune întrebări cum ar fi dacă Tesla a primit impulsuri din spaţiul extraterestru, de ce a eşuat în cele din urmă în parteneriatul său cu J.P. Morgan în construirea unui sistem global multifuncţional de distribuire fără fir a energiei electrice şi informaţiilor, care a fost relaţia sa precisă cu Robert şi Katharine Johnson şi ce anume s-a întâmplat cu sistemul de armament pe bază de fascicul de particule şi cu documentele secrete, atât în timpul vieţii sale, cât şi imediat după moartea sa.
Deoarece Tesla a trăit până la vârsta de optzeci şi şase de ani, povestea vieţii sale se întinde aproape pe durata unui secol. Tesla, venerat ca un semizeu de o parte din comunitatea internaţională New Age, în acelaşi timp a fost condamnat aproape la statutul de nonpersoană de către segmentele importante ale comunităţilor corporatiste şi academice. Adeseori etichetat vrăjitor venit dintr-o altă lume, care atrăgea fulgerele cerului, însuşi Tesla şi-a întreţinut imaginea de personaj supranatural, comparându-se cu Atotputernicul şi acaparând adeseori manşetele ziarelor prin declaraţiile sale senzaţionale referitoare la comunicarea interplanetară. Datorită faptului că realizările sale sunt prestigioase, fundamentale şi documentate, eliminarea numelui său din multe cărţi de istorie este de neiertat. Numai înţelegând de ce s-a petrecut acest lucru putem, ca oameni moderni, să sperăm să îndreptăm consemnarea istoriei pentru generaţiile viitoare.
Parcurgând această lucrare veţi descoperi întâmplări şi mistere nediscutate până acum, ce ţin de viaţa şi realizările lui Nikola Tesla.
Vă recomandăm lectura acestei lucrări ce zugrăveşte viaţa unui om de geniu, considerat ca fiind unul dintre cei mai mari inventatori ai aceste planete şi pe care, totuşi, societatea a căutat să-l „ascundă” sau să-i minimalizeze opera.
„Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă în oricare colţ al său.”
Marc J. Seifer - Tesla - biografia unui geniu.
Nu există recenzii până acum.