Mari mediumi si initiati

39,00 lei

Jean Prieur – Mari mediumi si initiati.

Editura: Pro
  • Pagini: 368
  • An: 2006
  • Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

În jurul anului 1850, ca o reacţie împotriva naturalismului în literatură şi a pozitivismului în filozofie, în Europa se produce o extraordinară efervescenţă spirituală, care continuă timp de un secol. Rezumată prin titlul primului capitol, “Alungaţi supranaturalul, şi el se va întorce în goana mare”, această a doua Renaştere a îmbrăcat formele cele mai variate: ocultismul lui Eliphas Lévi şi Papus, teozofia Helenei Blavatsky şi a lui Annie Besant, spiritismul lui Allan Kardec şi Léon Denis, ezoterismul lui Édouard Schuré, antropozofia lui Rudolf Steiner, noua gnoză a lui Doinel şi Fabre des Essart, atlantismul lui Paul Le Cour, metafizica lui Flammarion şi Richet, taumaturgia creştină a lui Philippe din Lyon, care a fost prezisă de preotul din Ars şi a cărui influenţă la curtea Rusiei precedă şi chiar o egalează pe cea a lui Rasputin.

Toate aceste idei, toate aceste doctrine s-au încarnat în personalităţi originale, puternice, adeseori pitoreşti, pe care Jean Prieur le readuce la viaţă într-un mod extraordinar. Alături de ele, cercetători îndrăzneţi, precum doctorul Luys şi colonelul de Rochas, au dus la bun sfârşit experienţe uimitoare, care au devansat cu mult pe cele realizate mult mai târziu.

Valoarea experienţelor de tipul Luys sau Rochas nu poate fi pusă la îndoială. În schimb, Jean Prieur evocă cu scepticism şedinţele organizate în compania mediumilor cu efecte fizice: Daniel Home, Henri Bastian, Eusapia Paladino, Marthe Béraud etc., care, în unele situaţii, au provocat fenomenele atunci când ele întârziau să se producă.

Jean Prieur – Mari mediumi și inițiați. Europa mediumităţii spirituale şi a ezoterismului creştin. Europa marelui secol supranatural 1850-1950.

Colecția Universuri secrete.

Jean Prieur - Mari mediumi si initiati.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mari mediumi si initiati”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *