Mahabharata

39,00 lei

Mahabharata.

Editura: Saeculum
  • Pagini: 336
  • An: 1994
  • Stare: Foarte bună

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Mahābhārata este una dintre cele mai importante și complexe opere literare ale lumii, o epopee epică din literatura sanscrită a Indiei antice. Scrisă cu mii de ani în urmă, această carte monumentală este o poveste fascinantă de război și eroism, dar și o comoară de cunoștințe spirituale, filosofice și morale. În forma ei originală, Mahābhārata cuprindea peste 100.000 de versuri, fiind de aproximativ șapte ori mai lungă decât Iliada și Odiseea lui Homer la un loc. Aceasta a fost transmisă inițial oral, de către înțelepți și povestitori, și mai târziu transcrisă în formă scrisă.

Povestea principală din Mahabharata se învârte în jurul conflictului dinastic dintre Kaurava și Pandava pentru tronul regatului Kuru. În centrul acestei epopei se află bătălia de la Kurukshetra, un război devastator care aduce în prim-plan teme universale precum dreptatea, loialitatea, sacrificiul și karma. Deși războiul este elementul central, Mahabharata include și multe alte povești și episoade care explorează relațiile umane, divinitatea și ordinea cosmică.

Un aspect distinctiv al Mahabharatei este bogăția sa filosofică. În paginile acestei opere se găsește și celebra Bhagavad Gita, un dialog sacru între prințul Arjuna și zeul Krishna. Bhagavad Gita este considerată un text fundamental al filosofiei hinduse și tratează subiecte precum dharma (datoria morală), yoga, karma și natura divină. Aceste învățături au avut un impact profund asupra spiritualității și religiei indiene, influențând generații de înțelepți, yoghini și practicanți religioși.

Importanța Mahabharatei în religia și cultura indiană nu poate fi subestimată, fiind o parte integrantă din patrimoniul cultural al Indiei. Pe lângă valoarea sa literară și filosofică, Mahabharata a inspirat arte diverse, de la teatru și dans la pictură și sculptură. Personajele și evenimentele din Mahābhārata sunt omniprezente în mitologia și tradițiile indiene, influențând rituri religioase și sărbători până în ziua de azi.

Cartea oferă o perspectivă profundă asupra naturii umane și a universului, fiind esențială pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine istoria, religia și cultura indiană.

- Mahabharata.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mahabharata”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *