Vitelul si stejarul (2 vol.)

129,00 lei

Alexandr Soljenitin – Vitelul si stejarul (2 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Humanitas
  • Pagini: 469 + 455
  • An: 2002
  • Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Pe nimeni nu pot lasa indiferent memoriile unui om ce a cunoscut mai toate consecintele sistemului totalitar: lagarul, deportarea, cenzura, expulzarea. Acoperind un rastimp de 12 ani, intre 1962, anul publicarii nuvelei ce avea sa ii aduca notorietatea – O zi din viata lui Ivan Denisovici – si 1974, anul expulzarii din Rusia, cartea autobiografica Vitelul si stejarul poarta pecetea respiratiei unui spirit liber care a strabatut drumul de la intuneric la lumina, a unui om care nu a admis compromisul si servilismul, traind mereu in cultul solidaritatii cu cei aflati in suferinta.

O proza ce vine sa demonstreze ca stilul poate fi expresia libertatii, rectitudinii si omeniei; caci Soljenitin, cu experientele si trairile lui, este mai presus de orice bariera si orice reglementare restrictiva, ridicandu-se prin proza lui fluenta, colorata si imprevizibila deasupra impotrivirilor si smintelilor istoriei.

Alexandr Soljenițîn – Vițelul și stejarul, 2 volume.

Unica ediție. Traducere de Ion si Maria Nastasia.

Despre autor

Romancier şi istoric rus, Alexandr Soljenițîn s-a născut pe 11 decembrie 1918 la Kislovodsk. A luptat în Al Doilea Război Mondial (1942-1945), fiind decorat. În 1945 a fost arestat pentru o scrisoare în care îl critica pe Stalin şi a petrecut opt ani în închisoare şi în lagăre de muncă forţată, apoi încă trei ani în exil.

Alexandr Soljenitin - Vitelul si stejarul (2 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vitelul si stejarul (2 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *