Reduceri!

Ulise (2 vol.)

32,00 lei

-18%

James Joyce – Ulise (2 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Univers
  • Pagini: 476+447
  • An: 1984
  • Stare: Impecabilă

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

„Până în zilele noastre, Ulise rămâne capodopera modernista absolută, o carte în care autorul duce lirismul celtic până la splendide extreme. Ulise este un roman amuzant, trist și chiar plin de suspans.” (James Marcus)

„Indiferent daca paralela cu Homer a fost urmarita deliberat sau a însemnat doar o «schelarie» ajutând tehnic la constructia romanului (cum credea, de pilda, Pound – el însusi aflat în mod aproape cert sub influenta lui Joyce când a descoperit figura lui Ulise ca factor central opusului sau magnum, Cantos), personajele si situatiile de aici trebuie întelese, practic totdeauna, prin referire la cele homerice.

La Joyce e vorba de un model de inversiune comica, prin care anumite personaje raportabile la cele din Odiseea apar în Dublinul secolului al XX lea cu grija transformate la modul pedestru, în primul rând amuzant, si de aici, la modul grav, subînteles, satiric, amar ironic, spre a fi condamnate.” (Mircea Ivanescu)

„As fi vrut sa nu fi citit niciodata Ulise. Îmi provoaca un complex de inferioritate.”
George Orwell

„Joyce demonstreaza ca materialul vietii de zi cu zi poate fi la fel de maiestuos ca orice mare epopee. Vietile oamenilor obisnuiti sunt si ele demne de marea arta. Se poate crea maretie din banalitate.” (Salman Rushdie)

James Joyce – Ulise (2 vol.).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulise (2 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *