Shogun (3 vol.)

159,00 lei

James Clavell – Shogun (3 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Adevărul
  • Pagini: 526, 541, 493
  • An: 2009
  • Stare: Ca nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

James Clavell – Shogun, 3 volume.

Shogun nu mai necesită nicio recomandare: este un roman de excepție, o vastă și dramatică reconstituire a Japoniei de la începutul secolului al XVII-lea. O poveste plină de acțiune, intrigă și emoție, ce ne face să înțelegem codul de onoare al samuraiului, plin de sălbăticie, de frumusețe și de obsesie a morții.

Shogun a fost publicat pentru prima oară în 1975 și este o poveste despre dragoste, onoare, cultură și lupta pentru putere. Acțiunea se petrece în anul 1600 și marchează ascensiunea Shōgunului Yoshii Toranaga în Japonia feudală, în timp ce înfruntă Consiliul Regenților. Toranaga este ajutat de consilierul său, pilotul englez naufragiat John Blackthorne, care este nu doar singurul englez ajuns pe aceste meleaguri, ci și primul care avea să obțină statutul de samurai.

John Blackthorne, marinar englez pilotând nava comercială olandeză Erasmus, naufragiază pe coasta Japoniei. Împreună cu alți câțiva supraviețuitori olandezi din echipajul său sunt luați ostatici de seniorul feudal local, Omi Kasigi și închiși într-un puț timp de mai multe zile până când, în ochii răpitorilor lor, încep să se comporte în mod civilizat, adică până când încetează să strige, să își reclame libertatea și să se plângă. Seniorul lui Omi Kasigi, daimyo Yabu Kasigi, sosește și execută un marinar ales la întâmplare, făcându-l să fie fiert de viu. La sugestia lui Omi, Yabu Kasigi prevede să își însușească armele și arginții recuperate de pe vasul lui Blackthorne pentru a își spori propria putere, dar este trădat de un samurai fidel lui Toranaga, suzeranul lui Yabu. Acesta și-a informat stăpânul despre sosirea corăbiei; astfel, Yabu este obligat să îl aducă pe Blackthorne, corabia și încărcătura ei, suzeranului său.

Blackthorne este numit “Anjin” de către japonezi (traducerea cuvântului “pilot”) pentru că aceștia nu pot sa îi pronunțe numele. El insistă pentru ca tânărul samurai Omi să folosească sufixul san ca și cum ar fi fost un samurai demn de respect, și astfel, Blackthorne este numit de acum înainte Anjin-san.

James Clavell - Shogun (3 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Shogun (3 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *