Shogun, vol. I+II

59,00 lei

James Clavell – Shogun, vol.I+II.

Categorie: Autor:
Editura: Univers
  • Pagini: 1353
  • An: 1988
  • Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

James Clavell – Shogun, vol. I & II.

Shogun nu mai necesita nici o recomandare. Este o realizare extraordinara, o vasta si dramatica reconstituire a Japoniei de la inceputul secolului al XVII-lea. Autorul nu ofera numai o poveste plina de actiune, intriga si iubire, ci ne face pe noi, vesticii sa intelegem codul de onoare al samuraiului, plin de salbaticie, de frumusete si de obsesie a mortii.

Un tablou extraordinar de complex si minutios realizat, a unei lumi care continua sa fascineze, pe fundalul caruia este schitat, in linii mari, prin Blakethorne, si profilul europeanului din anii 1600, venit intr-un socant contact cu civilizatia superioara, pe atunci, a Japoniei. O carte captivanta, ce va stirni interesul inca multor generatii.

Despre autor: James Clavell

James Clavell (10 oct. 1924 – 7 septembrie 1994) a fost deopotriva un mare romancier, scenarist si regizor de film. Cunoscut în principal pentru romanele sale cunoscute sub denumirea de “Saga Asiatica”, Clavell a fost autorul mai multor pelicule de success, incluzând “The Fly” (“Musca”), “The great Escape” si To Sir with Love” (Domnului Profesor, cu dragoste, cu Sidney Poitier).

Fiul unui ofiter în Marina Militara Britanica, Clavell s-a înrolat la 16 ani în Artileria Regala Britanica, pentru a continua traditia familiei si a luptat împotriva japonezilor în Malaezia. Ranit si capturat, a fost dus într-un lagar de prizonieri din Insula Java Centrala, dupa care a fost mutat la închisoarea Changi, de lânga Singapore.

Romanele sale se remarca printr-o atentie scrupuloasa a detaliului în ceea ce priveste diferentele de cultura între cea occidentala si cea asiatica. Romanele sale — Changi (King Rat, 1962), Tai-Pan (1966), Shogun (1978), Noble House (1980), Whirlwind (1986) — nu au parasit palmaresurile de bestsellers timp de ani de zile, cunoscând numeroase reeditari si traduceri în zeci de limbi, cu tiraje impresionante.

James Clavell - Shogun, vol.I+II.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Shogun, vol. I+II”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *