Sfarsit de capitol – vol. I + II + III

29,00 lei

John Galsworthy – Sfarsit de capitol – vol. I + II + III.

Categorie: Autor:
Pagini: 1084
An: 1983
Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Trilogia Sfârşit de capitol, o saga de anvergură, ne poartă prin viaţa şi dragostea membrilor familiei Cherell, veri prin căsătorie ai familiei Forsyte, la începutul anilor ’30.

Cele trei romane din trilogie sunt:

  • În aşteptare (400 pag.)
  • Pustietate în floare (318 pag.)
  • Dincolo de râu (366 pag.)

Primul roman al trilogiei, În aşteptare, prezintă istoria familiei Cherrell pentru care vechea lor casă, Condaford Grange, este deosebit de preţioasă în această epocă de frământări şi incertitudini.

In al doilea volum al trilogiei, Pustietatea in floare, Dinny Cherell este asiduu curtata si ceruta in casatorie, dar niciunul dintre pretendenti nu reuseste sa-i impresioneze spiritul independent. Totul se schimba insa cand il intalneste pe Wilfrid Desert. Atractia simtita de-a lungul anilor se transforma intr-o dragoste adanca, devoratoare.Dar Wilfrid poarta in suflet traumele razboiului din care s-a intors, iar familia lui Dinny nu priveste cu ochi buni aceasta legatura, astfel incat dragostea celor doi trece prin momente extreme.

Dincolo de râu, ultimul volum al acestei trilogii, a fost terminat cu sase luni inainte de moartea autorului. Se incheie astfel calatoria epica a celui mai bine realizat personaj feminin din opera lui Galsworthy, Dinny Cherrell, intr-un roman plin de forta, de situatii dramatice, in care Clare, sora lui Dinny trece prin experiente limita, in incercarea ei de a scapa de un sot cu inclinatii sadice. Vietile sentimentale atat de diferite ale celor doua surori reflecta fidel o societate engleza moderna pe care Galsworthy a surprins-o ca nimeni altul.

O dată cu Sfârşit de capitol, un nou triptic care va prelungi trilogiile precedente, el descrie lenta eroziune a unei alte familii, cu tradiţii mai vechi şi de sorginte mai aristocratică decât cea a familiei Forsyte. Cu puţin înainte de moartea scriitorului, în 1932, un premiu Nobel pentru literatură vine să încoroneze această operă, în care satira socială este temperată de nostalgia unei lumi revolute.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sfarsit de capitol – vol. I + II + III”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *