Nemesis

0,00 lei

Isaac Asimov – Nemesis.

Categorie: Autor:
Editura: Teora
Pagini: 386
An: 1997
Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Nemesis, de Isaac Asimov, este situat într-o eră în care călătoria interstelară este pe punctul de a fi descoperită şi perfecţionată. Apare o aşa numită tehnologie “hyper-assistance” care permite călătoria la o viteză puţin mai mică decât viteza luminii care este folosită pentru a muta o colonie de pe o staţie spaţială numită Rotor aflată în vecinătatea Pământului spre o pitică roşie recent descoperită, denumită Nemesis. Acolo va fi aşezată pe orbită unui satelit semi-locuibil, Erythro, numit astfel datorită luminii roşii pe care o primeşte de la stea.

Se descoperă în cele din urmă că viaţa bacteriană de pe Erythro formează un organism colectiv care dispune de o formă de conştiinţă şi telepatie (un concept similar cu Gaia din seria Fundaţia). În timp ce coloniştii susţin ideea unei colonizări viitoare – jos pe Erythro, sau pe centurile de asteroizi din sistemul stelei Nemesis – o serie de evenimente se întâmplă. Pe Pământ zborul superluminic este perfecţionat, astfel încât Colonia Rotorului nu mai este izolată. Se deschide astfel o serie nouă de exploarări umane ale galaxiei.

Povestea se referă şi la dezmembrarea şi reuniunea unei familie (mama, descoperitoarea stelei Nemesis, şi fiica sa au fost separate de tatăl rămas pe Pământ atunci când colonia a plecat; tatăl devine parte a proiectului de cercetare a hiper-saltului [hyperjump]). Mai apar şi alte teme – uimitoare descoperirea a organismului colectiv şi telepatic de pe Erythro, precum şi descoperirea şi rezolvarea unei crize masive: Nemesis ameninţă să destabilizeze gravitaţional Sistemul Solar.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nemesis”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *