Reduceri!

Pe aripile vantului (vol. I+II)

39,00 lei

-13%

Margaret Mitchell – Pe aripile vantului (vol. I+II).

Editura: Univers
  • Pagini: 1262
  • An: 1970
  • Stare: Foarte bună

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Cea mai cunoscută poveste de iubire din lume: aceea dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler

În prima zi după apariţia romanului Pe aripile vântului, la mijlocul anului 1936, au fost vândute 50.000 de exemplare, iar până la sfârşitul lui 1937 tirajul a atins, numai în Statele Unite, cifra de 2.000.000. I s-a decernat premiul Pulitzer şi a fost tradus în 21 de limbi.

Unul dintre documentele cele mai ilustrative pentru istoria formării unei naţiuni, romanul surprinde, dincolo de tulburătoarea poveste de dragoste dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler, modificarea structurii sufleteşti a tuturor celor hotărâţi să meargă în sensul istoriei propriei ţări.

Dincolo de dramatica cauză a Confederaţiei din Sud, de începuturile Primului Război Mondial şi de sfârşitul său devastator, Mitchell a creat cea mai cunoscută poveste de iubire din lume: aceea dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler. Planurile lui Scarlett, pasiunile ei şi eforturile de a salva ţara sunt punctele forte ale romanului. Cartea cuprinde o descriere vie a Atlantei din 1864 şi a dezastrelor cauzate de război şi denotă preocuparea scriitoarei pentru cercetarea istorică. (Evenimentul Zilei)

S-ar putea spune că romanul Pe aripile vântului e unul dintre documentele cele mai ilustrative ale formării unei naţiuni. Transformarea însăşi a mentalităţii unui personaj cum e Scarlett O`Hara simbolizează modificarea structurii sufleteşti a tuturor celor hotărâţi să meargă în sensul istoriei propriei ţări. E, poate, un compromis, aşa cum cred Ashley şi Melanie; dar în această lume a relaţiilor reci şi brutale pe care Nordul industrial o aducea pe pământul plantatorilor sudişti, numai Scarlett şi Rhett sunt apţi să supravieţuiască. Aici stă, poate, înţelesul cel mai adânc al alegoriei pe care o reprezintă acest cuplu de îndrăgostiţi. (Dan Grigorescu)

Acţiunea romanului începe în 1861, în ajunul izbucnirii Războiului Civil (1861-1865), care avea să ducă la dispariţia unei lumi bazată pe principii şi valori tradiţionale şi să transforme “Vechiul Sud” într-o amintire. Destinul fiecărui personaj este prins în tumultul evenimentelor şi numai cei puternici reuşesc să facă faţă transformărilor din jurul lor şi să nu se lase copleşiţi. Scarlett O’Hara, eroina principală, este o supravieţuitoare, o femeie puternică şi independentă, care nu pune mare preţ pe regulile şi convenţiile sociale şi care ştie să folosească evenimentele şi oamenii în favoarea sa.

Margaret Mitchell – Pe aripile vantului (2 vol.):

  • editura Univers, colecţia Romanul Secolului XX
  • 2 volume, 1262 pagini (638pag. + 624pag.)

Avem disponibilă în librăria noastră online şi continuarea acestui roman: Scarlett, de Alexandra Ripley.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pe aripile vantului (vol. I+II)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *