Reduceri!

Kristin Lavransdatter (3 vol.)

Prețul inițial a fost: 74,00 lei.Prețul curent este: 64,00 lei.

-14%

Sigrid Undset – Kristin Lavransdatter (3 vol.).

Categorie: Autor:
  • Pagini: 1192
  • An: 1968
  • Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Un roman excepţional al scriitoarei norvegiene Sigrid Undset, a cărei capodoperă este chiar trilogia de faţă, Kristin Lavransdatter (Kristin, fiica lui Lavrans).

Un roman recomandat tuturor pasionaţilor genului, în special pentru admiratorii romanului Torente al lui Marie-Anne Desmarest.

În primul volum, Kransen („Cununa”), ne este prezentată o fată din Norvegia de la începutul veacului al XIV-lea, Kristin, fiica lui Lavrans, care refuză să se căsătorească cu logodnicul ales de părinţi şi se lasă sedusă de un bărbat cu o proastă reputaţie. La căsătoria cu acesta, Kristin poartă “cununa neprihănirii”, deşi este însărcinată. Acest păcat îl va plăti din greu când, devenind Husfrue („Stăpâna casei”), pune pe roate gospodăria în ruină a soţului său, cu care are şapte copii. Ultimul volum, Korset („Crucea”), reprezintă ispăşirea păcatelor din tinereţe, prin moartea soţului şi retragerea ei într-o mânăstire, unde îşi regăseşte liniştea sufletească.

Romanul cuprinde trei volume:

  1. volumul I : Cununa
  2. volumul II : Stăpâna casei
  3. volumul III : Crucea

Sigrid Undset a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1928.

Despre autorSigrid Undset s-a născut în Kalundborg, Danemarca, dar familia ei s-a mutat în Norvegia când avea doi ani. Şi-a petrecut copilăria la Kristiania (Oslo). Mama, o daneză luminată şi echilibrată, a crescut-o în prima copilărie în atmosfera de saga şi de folclor scandinav iar tatăl, in distins arheolog, a educat-o în spiritul respectului faţă de valorile culturale ale antichităţii şi ale dragostei faţă de vremurile trecute. La vârsta de 11 ani este zguduită profund de moartea tatălui său, pe care îl adora. Greutăţile familiale o obligă pe Sigrid să-şi întrerupă studiile – inclusiv pe cele de pictură – iar la 16 ani devine funcţionară. Drama copilăriei ei este povestită în romanul “Unsprezece ani”, care apare abia în anul 1934.

Pentru deosebitele ei calităţi morale sunt elocvente “condiţiile de creaţie” pe care le-a avut în perioada când a scris măiastra sa capodoperă, care i-a adus consacrarea pe plan mondial, trilogia Kristin Lavransdatter. Când a început să scrie această trilogie, Sigrid Undset avea 37 de ani, se despărţise de soţul ei şi plecase de la Oslo la Lillehammer, era însărcinată şi îngrijea cinci copii, trei ai soţului din prima căsătorie şi doi ai ei. Unul din băieţii soţului şi o fetiţă a sa erau oligofreni. Sigrid scria toată noaptea, învingându-şi oboseala cu cafea şi ţigări, iar dimineaţa, după ce se ocupa câteva ore de copii şi gospodărie, se aşeza în pat şi descifra documente laice şi religioase din Norvegia medievală şi catolică a secolului al XIV-lea, scrise în latină şi în norvegiana veche, documentare absolut necesară pentru lucrarea sa.

După apariţia primului volum, în 1920, era atât de epuizată încât nici n-a sesizat excepţionala primire de care s-a bucurat cartea. Lucrând în acelaşi ritm uluitor, în 1921 şi 1922 îi apar şi celelalte cărţi ale trilogiei.

Sigrid Undset - Kristin Lavransdatter (3 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Kristin Lavransdatter (3 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *