Arhiva lui Sherlock Holmes

32,00 lei

Arthur Conan Doyle – Arhiva lui Sherlock Holmes.

Editura: Aldo Press
Pagini: 250
An: 2005
Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Arhiva lui Sherlock (in engleza “The Case-Book of Sherlock Holmes”) este o colectie finala de 12 povestiri politiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle si avandu-l in rolul principal pe faimosul detectiv.

Acestea povestiri scurte au fost publicate initial ca simple povestiri in reviste in perioada 1921-1927, apoi in volum, in 1927, editat de John Murray din Anglia.

Ultima carte din seria Sherlock Holmes, Arhiva lui Sherlock Holmes ne prezinta 12 cazuri ale faimosului detectiv. Din fericire, desi poate nu la fel de puternice ca povestile din Aventurile lui Sherlock Holmes, Arhiva lui Sherlock Holmes este totusi suficient de puternica pentru a-i permite lui Holmes sa iasa din scena cu aceeasi vigoare cu care a intrat. Amintirile bune din cartile precedente nu sunt afectate, ci mai degraba imbunatatite de cele din Arhiva lui Sherlock.

Doua din povestile din Arhiva lui Sherlock sunt narate de catre Holmes insusi, si nu de mana sa dreapta, doctorul Watson. Ambele povesti implica probleme medicale, iar Watson cu cunostintele sale, ar fi clarificat lucrurile atat de repede incat cititorul nu ar fi putut constata misterul. Ceea ce este deosebit de interesant la aceste povesti este stilul scrierii, care este cu siguranta al lui Arthur Conan Doyle dar putin schimbat, astfel incat sa se simta cu adevarat existenta unui alt personaj. De asemenea, alte povesti se remarca prin egoul “stralucitor” al lui Holmes, care provoaca tot atat de mult amuzament ca si o opera comica.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Arhiva lui Sherlock Holmes”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *