Lista Lui Schindler

32,00 lei

Thomas Keneally – Lista Lui Schindler.

Categorie: Autor:
Editura: Orizonturi
  • Pagini: 544
  • An: 1995
  • Stare: Foarte bună

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Thomas Keneally – Lista Lui Schindler, ediția I.

Acțiunea romanului scris de Thomas Keneally, distins cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care războiul l-a transformat într-un înger al milei. În conul de umbră al Auschwitz-ului, un boem industriaș german, Oskar Schindler, arian pur sânge, și-a riscat viața pentru a salva de la moarte un număr însemnat de evrei, condamnați la exterminare în lagărele naziste. Prin acțiunea sa plină de curaj, și-a câștigat dreptul de a fi considerat legenda vie a evreilor din Cracovia aflată sub ocupație germană. O carte de neuitat, extraordinară prin faptul că este adevărată.

Schindler a făcut parte dintr-o familie catolică şi a crescut cu toate privilegiile pe care banii le pot cumpăra. Cu toate că tatăl său ajunge falit, tânarul Oskar pleacă în Polonia pentru a pune bazele propriei afaceri. Aici îl întâlneşte pe Itzak Stern (un contabil evreu) şi, de vreme ce evreilor le era interzis să deţină o afacere, caută prin intermediul acestuia posibili investitori. Datoria lui Stern era să se ocupe de afacere, iar Schindler să se ocupe de prezentare. Oskar se înrolează în Partidul Nazist şi ia parte la petrecerile date de ofiţerii germani. Oferindu-le acestora băutură şi mâncare din plin, își face numeroşi prieteni în armata germană, pentru care va deveni principalul furnizor.

Oskar Schindler a cheltuit milioane de mărci cu întreţinerea muncitorilor şi mituirea oficialităților. Odată cu capitularea Germaniei Schindler adună toţi evreii şi gărzile prezente din fabrica sa. Acestora li se trimise ordin să ucidă cât mai repede toţi evreii din lagare pentru a nu lăsa “urme” despre ce s-a întamplat cu evreii în timpul războiului. Schindler îi convinge să nu facă acest lucru spunându-le că pot pleca şi sã se întoarcă la familiile lor ca bãrbaţi nu ca nişte criminali.

El işi dă seama că aliaţii vor porni pe urmele lui şi de aceea se hotărăşte ca la miezul nopţii să plece; înainte de a pleca, îşi cere scuze evreilor pentru modul în care i-a tratat la început şi pentru faptul că nu a putut salva mai mulţi evrei.

Thomas Keneally - Lista Lui Schindler.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lista Lui Schindler”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *