Castelul

29,00 lei

Franz Kafka – Castelul.

Categorie: Autor: Colecție:
Editura: RAO Books

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Castelul întruchipează imposibilitatea omului de a descifra sensul existenței sale civice. K., personajul principal, încearcă să-și întâlnească angajatorul, în vederea preluării postului proaspăt obținut. Un lucru cât se poate de obișnuit, s-ar spune. În lumina acestei motivații, limbajul lui Kafka este simplu și sobru, contrastând cu peripețiile declanșate de o dorință cât se poate de banală, dar a cărei realizare depinde întru totul de castel.

Interferența permanentă dintre rațional și irațional, dintre fragilitatea individului și violența exercitată asupra sa de acea ordine osificată, absconsă și ostilă (reprezentată de castel), cu trimiteri la absurditatea birocrației și la absența oricărei comprehensiuni între personaje (fără a ne afla însă pe tărâmul literaturii absurdului), dezvăluie cititorului imaginea unui scriitor împătimit de tragismul singurătății ultragiate. Unul dintre marii clasici ai prozei neclasice prin excelență.

Despre autor:

Franz Kafka s-a nascut la 3 iulie 1883, la Praga. Dupa invatamantul primar in limba germana (1893-1901), la insistentele tatalui, studiaza dreptul, luandu-si doctoratul in 1906. Din anii studentiei dateaza si primele sale incercari literare, la indemnul colegului si prietenului sau, Max Brod, cel care se va ingriji dupa moartea sa prematura (survenita la 3 iunie 1924), de publicarea lucrarilor manuscrise.

Desi cele mai importante opere ale sale – romanele Procesul (1925), Castelul (1926), America (1927), ca si editia de Opere, in patru volume (1935-1937) – vor fi tiparite postum, proza lui Kafka va deveni in scurta vreme unul din reperele fundamentale ale prozei moderne, receptarea ei de catre publicul cititor mentinandu-se mereu vie.