Jurnalul lui Adam si al Evei

24,00 lei

Mark Twain – Jurnalul lui Adam si al Evei.

Categorie: Autor:
Editura: Univers
  • Pagini: 251
  • An: 1983
  • Stare: Impecabilă

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Mark Twain – Jurnalul lui Adam si al Evei.

Intreaga literatura americana isi are izvoarele in Mark Twain… Tot ceea ce se scrie in America provine de la el. N-a existat nimic inainte. Si nici nu exista de atunci ceva la fel de bun. (Ernest Hemingway)

Despre autor:

Mark Twain nu a fost niciodată un om al sistemului, oricare ar fi fost acesta. Firea rebelă a aventurierului crescut pe malul fluviului Missisippi ieşea la iveală de câte ori acesta avea ocaza să încalce regulile. Sau măcar să susţină asta… Astfel, nu e demirare că, atunci când pastorul Thomas Beecher a fost atacat de capii Bisericii congregaţionaliste pentru că şi-a ţinut predicile nu numai în biserică, ci şi într-o sală de teatru, Twain a sărit în apărarea acestuia, scriind un articol vehement împotriva făţărniciei clericilor.

Pastorul Thomas Beecher, fratele faimoasei scriitoare Harriet Beecher-Stowe, autoarea romanului Coliba unchiului Tom, i-a devenit prieten lui Twain prieten si avea să oficieze căsătoria scriitorului cu Olivia Langdon, fiica unui bogătaş din Elmira. Această căsătorie îl introduce pe Twain în „lumea bună” de pe Coasta de Est. Bădăranul de pe Mississippi se simte un intrus, dar de dragul soţiei face eforturi supraomeneşti să se adapteze. La urma urmei, ce înseamnă strădania lui Twain pe lângă eforturile pe care le-a făcut Adam pentru a se adapta vieţii de cuplu?! În Jurnalul lui Adam şi al Evei, Twain descrie cu o savoare care ţine cititorii într-un continuu hohot de râs problemele domestice din Grădina Raiului.

Mark Twain - Jurnalul lui Adam si al Evei.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jurnalul lui Adam si al Evei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *