Ferma animalelor

24,00 lei

George Orwell – Ferma animalelor.

Categorie: Autor:
Editura: Univers
  • Pagini: 192
  • An: 2012
  • Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Ferma Animalelor a inspirat o celebra animatie difuzata in anul 1954, reluata in 1999 de un film in care vocile personajelor au fost dublate, printre altii, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus si Peter Ustinov.

Cand animalele de la ferma isi alunga stapanul betiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceste peste program, productivitatea creste si, pentru moment, toate gurile sunt satule. Regulile de aur ale colectivitatii vor fi inscrise cu litere uriase pe un hambar: toate animalele sunt egale, niciun animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi in pat, nu-si va ucide semenii. Dar nu va trece mult pana cand porcii vor prelua conducerea fermei si se vor bucura de toate privilegiile puterii. Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi inteles fie si numai din ultima regula care mai ramane inscrisa pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai ca unele animale sunt mai egale decat altele”.

Ferma Animalelor este o fabula politica plina de intelepciune, de compasiune si de invataminte pentru vremurile pe care le traim.” (New York Times)

Traducere din limba engleza de Mihnea Gafita.

George Orwell - Ferma animalelor.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ferma animalelor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *