Reduceri!

Copiii lui Hurin

39,00 lei

-20%

J.R.R. Tolkien – Copiii lui Hurin.

Categorie: Autor:
Editura: RAO Books
  • Pagini: 300
  • An: 2013
  • Stare: Nouă

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Ediția I, 2008.

Copiii lui Hurin prezinta lumea dinaintea Fratiei Inelului, pe un tarâm mult mai îndepartat care va fi inghitit de ape într-un cataclism ce va pune capat Primei Ere a Pamântului de Mijloc. Romanul incepe cu lupta dintre Morgoth, Stapanul Intunericului, si o armata de oameni si elfi. Oamenii sunt invinsi, iar Morgoth il ia ca prizonier pe Hurin. Pentru ca nu se supune vointei Stapanului Intunericului si nu dezvaluie locul unde este ascuns orasul elfilor, Gondolin, este torturat si ii sunt blestemati copiii. Timp de cateva zeci de ani, inlantuit de varful unui munte, va fi obligat sa priveasca prin ochii lui Morgoth toate nenorocirile care se abat asupra copiilor sai.

In carte se regasesc toate temele lui Tolkien pe care le asteapta fanii acestuia: elfi, vulturi, orci, sabii care stralucesc sau dragonii care scuipa foc, condusi de cel mai diabolic Tata al Dragonilor, Glaurung. Nu lipseste eterna confruntare dintre bine si rau, prieteniile fara moarte sau dragostea interzisa.

La 89 de ani de când a început s-o scrie si la 34 de ani de la moartea lui, apare pe piata o noua carte a lui JRR Tolkien. Christopher Tolkien este editorul ei care vreme de 30 de ani a lucrat la acest titlu, alcatuit din fragmente scrise tatal sau si nefinalizate.

“Cea mai mare parte a acestei opere, daca nu in intregime, tine de perioada care a urmat publicarii “Stapanului Inelelor”. In acei ani, “Copiii lui Hurin” a devenit pentru el povestea dominanta de la sfarsitul Zilelor de Odinioara si o vreme indelungata ei si-a dedicat toate gandurile. Dar ii era greu sa impuna o structura narativa ferma, deoarece povestea devenea tot mai complexa atat in privinta personajelor, cat si a evenimentelor si, intr-adevar, intr-un fragment lung povestea se compune dintr-un mozaic de ciorne nelegate intre ele si schite de intrigi. Totusi, “Copiii lui Húrin”, in ultima sa forma, este principala poveste a «Pamântului de Mijloc» dupa «Stapânul Inelelor»; iar viata si moartea lui Húrin sunt descrise cu o forta convingatoare si un ritm presant rar intalnite in cazul altor popoare ale «Pamântului de Mijloc». Din aceasta pricina, dupa un studiu indelungat al manuscriselor, am incercat in cartea de fata sa alcatuiesc un text ce ofera o naratiune continua de la inceput pana la sfarsit, fara introducerea altor elemente care nu sunt autentice in conceptie.” (Christopher Tolkien)

Cartea Copiii lui Hurin este ilustrata de Alan Lee, artist care a primit Premiul Oscar pentru contributia lui la grafica filmului Intoarcerea regelui.

J.R.R. Tolkien - Copiii lui Hurin.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Copiii lui Hurin”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *