Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade

26,00 lei

Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade.

Editura: Univers
  • Pagini: 432
  • An: 2008
  • Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade cuprinde textele a 23 de autoare celebre, unele dintre cele mai „barbate“ scriitoare pe care le-a dat literatura universala. Veti gasi aici scrieri de Amandine Lucille Aurore Dupin, alias George Sand, cea care isi irita contemporanii purtind haine barbatesti, fumind pipa si luindu-si un pseudonim masculin.

Veti putea citi un fragment din „Al doilea sex“, volum pentru care Simone de Beauvoir a fost pusa la index de Vatican si a primit scrisori „amicale“ in care i se spunea ca e „nesatisfacuta, rece ca gheata, priapica, nimfomana“, dindu-i-se retete de vindecare a frigiditatii si tot soiul de alte amabilitati venite din partea „membrilor foarte activi ai primului sex“.

O veti reintilni pe adevarata creatoare a faimosului monstru Frankenstein, pe sumbra Mary Shelley.

Din aceasta antologie nu putea lipsi singura prozatoare introdusa de Vladimir Nabokov in celebrul lui „Curs de literatura“, isteata observatoare a vietii mic-burgheze din Anglia inceputului de secol al XIX-lea, Jane Austen.

In Femei in tara barbatilor puteti citi scrieri din adolescenta lui Jane Austen, rinduri despre care urmasa sa, Virginia Woolf, scria: „Fetita aceea de 15 ani, asezata in coltisorul ei din camera de studiu, nu scria pentru a stirni amuzamentul fratilor si surorilor ei. Scria pentru toata lumea si pentru nimeni anume, pentru epoca ei, pentru epoca noastra. Cu alte cuvinte, inca de la virsta aceea frageda, Jane Austen scria“.

Virginia Woolf insasi apare in aceasta antologie cu un excelent eseu despre femei si literatura scris dupa o serie de prelegeri pe care autoarea le-a tinut la doua colegii de fete din Cambridge. Eseul se numeste „O camera separata“, titlu explicat de Virginia Woolf in jurnalul ei: „Tinere lihnite de foame, dar pline de curaj. Asta e impresia pe care mi-au facut-o studentele de la Cambridge. Inteligente, zeloase, dar sortite sa devina toate invatatoare. Le-am spus cu blindete sa bea vin si sa aiba intotdeauna o camera numai a lor“. Vorbindu-le despre „femei si roman“, Virginia Woolf le dadea tinerelor sale studente si sfaturi de emancipare.

- Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *