Reduceri!

Changi

7,00 lei

-63%

James Clavell – Changi.

Categorie: Autor:
Editura: Tribuna
Pagini: 467
An: 1992
Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Changi, cunoscut şi ca King Rat, publicat în 1962, este romanul de debut al lui James Clavell, primul din seria Saga Asiatică, deşi acest nume nu va fi atribuit romanelor sale decât după publicarea lui Shogun. Volumul se distinge prin nota de incontestabilă autenticitate, fiind bazat pe experienţa personală a autorului.

Fiul unui ofiţer in Marina Militară Britanică, Clavell s-a înrolat la 16 ani în Artileria Regală Britanică, pentru a continua tradiţia familiei şi a luptat împotriva japonezilor în Malaezia. Rănit şi capturat, a fost dus într-un lagăr de prizonieri din Insula Java Centrală, după care a fost mutat la închisoarea Changi, de lângă Singapore.

Changi prezintă istoria deţinuţilor britanici într-o celebră închisoare din Singapore, condusă de japonezi în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, când principalul bastion britanic în Asia era Singapore. Căderea oraşului a însemnat distrugerea armatei Aliaţilor şi capturarea a peste 15.000 de soldaţi.

Romanul este povestea prizonierilor din Changi, cel mai vestit lagăr din Asia, o poveste despre lupta pentru supravieţuire, despre prietenie şi ură, într-o lume extrem de dură, dezumanizată, în care numai cei mai puternici rezistă.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Changi”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *