Winnetou si Old Shatterhand

39,00 lei

Karl May – Winnetou si Old Shatterhand.

Categorie: Autor:
Editura: Ulise
  • Pagini: 239
  • An: 1993
  • Stare: Excelentă

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Karl May – Winnetou si Old Shatterhand.

Colecţia Karl May.

Winnetou este un erou amerindian ce apare în mai multe romane scrise de Karl May (1842-1912, unul dintre cei mai bine cotaţi autori germani ai tuturor timpurilor, cu aproape 200 de milioane de exemplare ale cărţilor sale vândute în întreaga lume), dintre care cele mai cunoscute sunt volumele trilogiei Winnetou. Naraţiunea romanelor este la persoana întâi, din prisma lui Old Shatterhand, care îl întâlneşte pe Winnetou în urma unui conflict dramatic iniţial. Ulterior, intre Old Shatterhand şi apaşul Winnetou se stabileşte o prietenie trainică; cu multe ocazii, cei doi dau dovadă de abilităţi de luptă deosebite, însă şi de compasiune faţă de oameni, portretizând credinţa în bunătatea intrinsec umană, constant ameninţată de inamicii răuvoitori.

Un rol important îl joacă sentimentele şi valorile non-dogmatice creştine, astfel că eroii lui Karl May sunt de multe ori descrişi ca americani de origine germană.

Winnetou a devenit şef de trib al apaşilor Mescalero (şi apoi al tuturor apaşilor, incluzând triburile Navajo) după uciderea tatălui său Intschu-tschuna şi a surorii sale Nscho-tschi de banditul Santer. Calul lui Winnetou purta numele de Iltschi (“Vânt”), iar arma utilizată de erou era o puşcă faimoasă denumită Arma de argint, o puşcă cu ţeava dublă, decorată cu ţinte din argint. După ce Old Shatterhand a devenit fratele de sânge al lui Winnetou, a primit în dar calul Hatatitla (“Fulger”), fratele lui Iltschi.

Romanele din seria Winnetou simbolizează, într-o anumită măsură, dorinţa romantică pentru o viaţă simplă, în stransă legătură cu natura. De fapt, popularitatea seriilor se datorează în mare parte abilităţii povestirilor de a încorpora multe din idealurile europenilor privind un mediu cât mai aproape de natură.

Eroii lui Karl May sunt arhetipuri ale culturii germane şi au avut de fapt puţin de-a face cu adevăratele culturi amerindiene. “Winnetou este nobil pentru că însumează aspectele superioare ale unei culturi amerindiene altminteri “decadente” şi trăsăturile romantice ale civilizaţiei germane prin viziunea proprie a autorului însuşi, adoptate în mod natural.

„Winnetou este prototipul indianului curat sufleteşte şi trupeşte, un suflet nobil ca de cavaler medieval; cel mai viteaz; cel mai vestit si cel mai drept razboinic indian.” Aşa îşi caracterizează Karl May îndrăgitul personaj.

Karl May - Winnetou si Old Shatterhand.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Winnetou si Old Shatterhand”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *