Reduceri!

Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial (3 vol.)

Prețul inițial a fost: 32,00 lei.Prețul curent este: 19,00 lei.

-41%

Jaroslav Hasek – Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial (3 vol.).

Categorie: Autor:
  • Pagini: 1084
  • An: 1964
  • Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Švejk este unul dintre cele mai îndrăgite personaje fictive ale literaturii universale. Cartea ce-i poartă numele aparţine scriitorului de origine cehă Jaroslav Hasek şi este un roman-satiră. Lucrarea trebuia iniţial să aibă şase volume, dar, până la moartea sa, autorul a realizat doar patru care s-au publicat mai apoi in două părţi. În manuscris, titlul era: Aventurile profetice ale bunului soldat Švejk în timpul Războiului Mondial.

Chiar dacă Svejk este un brav soldat care, mai presus de orice, doreşte să-şi apere împăratul “până la ultima suflare”, cartea nu înfăţişează mari fapte de vitejie, ci satirizează birocraţia vremurilor, armata, clerul şi chiar persoana împăratului. Deşi periplul aventurilor bravului soldat a rămas neterminat, criticii consideră această operă ca fiind una dintre cele mai însemnate ale secolului al XX-lea.

Despre autor:

Jaroslav Hasek s-a născut la 30 aprilie 1883, la Praga. În copilărie, din cauza sărăciei, familia lui şi-a schimbat domiciliul de mai mult de zece ori. Tatăl a murit când Jaroslav avea doar 13 ani, iar mama lui nu şi-a permis să îl ţină în şcoală, aşa că Jaroslav a renunţat la liceu când a împlinit 15 ani. S-a angajat ca farmacist, dar în cele din urmă a absolvit o şcoală de afaceri.

Hasek a cunoscut-o, în 1907, pe Jarmila Mayerova, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Din cauza stilului lui de viaţă, părinţii ei au considerat că nu este “o partidă bună” pentru fiica lor. Când părinţii Mayerovei au reuşit să-i despartă, Hasek s-a orientat numai către scris. Prin 1909, el avea deja şaizeci şi patru de povestiri publicate. S-a căsătorit cu Jarmila Mayerova în 1910. Mariajul a fost în cele din urmă unul nefericit – a durat doar trei ani.

La izbucnirea Primului Război Mondial, Hasek intră în armată. Multe dintre personajele din Peripeţiile bravului soldat Švejk în Războiul Mondial au ca model oamenii pe care i-a întâlnit pe câmpul de luptă. În ultima parte a vieţii, Hasek devenise supraponderal şi s-a îmbolnăvit grav. A murit în propriul pat în satul Lipnice, pe neaşteptate, în 1923, la 39 de ani. Cauza decesului a fost tuberculoza contractată în timpul războiului.

Jaroslav Hasek – Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial, 3 vol.:

  1. Vol. I: 305 pag.
  2. Vol. II: 331 pag.
  3. Vol. III: 448 pag.

Jaroslav Hasek - Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial (3 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial (3 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *