Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia

24,00 lei

Selma Lagerlof – Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia.

Categorie: Autor:
Pagini: 702
An: 1965
Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia este un roman faimos pentru copii scris de autoarea de origine suedeză Selma Lagerlöf și publicat în două părţi, în 1906 şi 1907.

Cartea este despre un tânăr băiat, Nils Holgersson, ale cărui “plăceri ieftine erau să mânce şi să doarmă, şi după astea îi plăcea cel mai mult să facă pozne”. Îi face mare plăcere să rănească animalele din ogradă. Nils capturează un pitic într-o plasă în timp ce familia lui era la biserică şi l-au lăsat acasă pentru a memora capitole din Biblie. Piticul îi propune lui Nils să-l elibereze, iar dacă îl va elibera, îi va dărui o monedă uriaşă de aur. Nils respinge oferta şi piticul îl miniaturizează pe Nils, transformându-l într-un pitic capabil să vorbească cu animalele, care sunt bucuroase să-l vadă pe băiat redus la dimensiunea lor şi sunt mânioase şi înfometate după răzbunare. Când acestea se întamplă, gâştele sălbatice zburau deasupra fermei lor în una din migraţii, iar o gâscă domestică alba încercă să li se alature celor sălbatice. În încercarea de a se salva, Nils se prinde de gâtul gâştei, se ridică cu succes şi se alatură păsărilor sălbatice.

Gâştele sălbatice, care nu sunt deloc mulţumite deloc de faptul că un băiat şi o gâscă domestică li s-au alăturat, îi conduc pe aceştia într-o călătorie aventuroasă prin provinciile Suediei, observând în drumul lor caracteristicile naturale şi resursele economice. Gâsca domestică trebuie să demonstreze capacitatea de a zbura asemeni experimentatelor gâşte sălbatice, şi Nils trebuie să le demonstreze găştelor că le va fi un companion folositor, în ciuda îndoielilor. De-a lungul călătoriei, Nils descoperă că dacă demonstrează că s-a schimbat în bine, piticul este dispus să-l readucă la dimensiunile iniţiale.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *