Imperiul Soarelui

24,00 lei

J.G. Ballard – Imperiul Soarelui.

Categorie: Autor:
Editura: Miron
  • Pagini: 464
  • An: 1994
  • Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Imperiul Soarelui a fost ecranizat în 1987 de Steven Spielberg, cu John Malkovich şi Christian Bale în rolurile principale. Filmul a obţinut trei premii Bafta şi şase nominalizări la Oscar.

Romanul a fost nominalizat la Booker Prize şi a câştigat Guardian Fiction Prize, precum şi James Tait Black Memorial Prize.

Imperiul Soarelui (1984) a fost declarat încă de la apariţie unul dintre cele mai valoroase romane de război ale tuturor timpurilor, cu un imens succes de critică şi de public. Inspirată parţial din experienţa personală a autorului (patru ani petrecuţi într-un lagăr japonez pentru prizonieri de război), cartea construieşte o viziune sumbră, aproape halucinantă a secolului XX. Personajul central este un băiat englez în vârstă de unsprezece ani, Jim, care locu­ieşte la Shanghai cu părinţii săi înstăriţi la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Înainte de sosirea trupelor japoneze de ocupaţie, Jim se rătăceşte de familia lui în haosul mulţimii care se grăbeşte să părăsească oraşul şi este nevoit să descopere singur o cale de supravieţuire. Dacă la început războiul pare un mijloc de eliberare de regulile lumii adulţilor, în scurt timp devine evident că el dezlănţuie forţe monstruoase, dezvăluind aspecte macabre ale naturii umane.

Literatură adevărată. O carte de o autoritate şi o forţă uimitoare, unul dintre cele mai bune romane. (The Standard)

Fierbinte… strălucit… o realizare literară incredibiliă şi aproape intolerabil de mişcătoare. (Anthony Burgess)

Un roman de război fascinant, care te reţine hipnotic, despre foamete şi supravieţuire, despre lagăre de prizonieri şi marşuri ale morţii, având o viziune aproape halucinantă asupra unei lumi în destrămare.

Imperiul Soarelui îşi are rădăcinile în experienţa personală a autorului din timpul celui de-al doilea război mondial, când a fost prizonier într-un lagăr japonez. Este unul dintre puţinele romane prin care secolul XX nu va fi doar ţinut minte, ci şi judecat.

J.G. Ballard - Imperiul Soarelui.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Imperiul Soarelui”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *