Padurea cu plopi argintii

16,00 lei

Olimpian Ungherea – Padurea cu plopi argintii.

Categorie: Autor:
Editura: Junimea
Pagini: 200
An: 1990
Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Bătrînul care venise la poliţie avea o figură imobilă, stranie, ca o mască ridată adînc, brăzdată în lung şi-n lat de şuviţe înguste, tăioase — desen filigranat în marmură albă. Părul zburlit şi aspru, de un luciu întunecat ca argintul vechi, îi prelungea parcă trăsăturile chipului mortificat, topindu-le apoi, estompîndu-le în aerul din jur. Doar ochii mai păstrau în unda lor de culoarea antracitului vigoarea nealterată a puterii — privire penetrantă, pătrunzătoare, al cărei fior intens vibra pînă departe în cugetul tău.

Bărbatul acela bătrîn, foarte bătrîn — aveam să aflu mai tîrziu că era trecut de optzeci de ani — avea o statură pirpirie, fragilă, delicată ca o talie de băieţandru, era îmbrăcat cu o eleganţă sobră, parfumat cu discreţie, iradia simplitate şi echilibru, vorbea cu blîndeţe, glasul lui învăluindu-te cu armonii baritonale, gesturile lui conferind cuvintelor accente şi nuanţe persuasive.

Venise la poliţie într-o după-amiază, către mijlocul unei veri, se recomandase simplu : Arcadie Stelarii, apoi mă întrebase firesc, ca şi cum mi-ar fi cerut o ţigară : “Nu cumva vă prisoseşte o jumătate de oră ?”. conti-nuînd după o scurtă pauză, răstimp în care mă cercetase atent, se convinsese de buna mea credinţă, era mulţumit : “Am nevoie de jumătatea aceasta de oră, ca să vă povestesc unul din cele mai sumbre episoade din viaţa mea.”…

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Padurea cu plopi argintii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *