Reduceri!

Mode si vesminte din trecut (2 vol.)

39,00 lei

-20%

Al. Alexianu – Mode si vesminte din trecut (2 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Meridiane
  • Pagini: 418+370
  • An: 1971
  • Stare: Foarte bună

1 în stoc

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Al. Alexianu – Mode si vesminte din trecut.

Cartea de fata infatiseaza evolutia imbracamintei noastre de-a lungul a cinci veacuri de la anul 1350 pana la 1850, invederand trecutul de fast si stralucire al acestui popor purtator de civilizatie la portile Orientului. Prin paginile ei defileaza voievozi in hlamide de purpura, boieri in mandre sube de postav si palarii imblanite, jupanese cu naframe de fir si horbota, beizadele cu peruci pudrate, coconite cu giuvaeruri si deocheate sulimanuri.

Lefegii, negutatori, tarani si mari feudali, ciohondari, eteristi si palicari, oameni, slujbe, ranguri, saracie si eleganta, secole de austeritate, de decadere, de aservire sau de eliberare oglindesc intr-o haina trecatoare, intr-o moda vremelnica, istoria unui popor, a unei tari, a unui trecut.

Al. Alexianu este cunoscut prin studiile si articolele privind arta feudala romaneasca si istoria literaturii noastre vechi.

Mode si vesminte din trecut, rodul unor cautari laborioase si pasionate, reuseste sa surprinda ceea ce este efemer si etern totodata, nu atat in fluctuatia hainelor, cat mai ales in destinul culturii materiale a poporului nostru.

Al. Alexianu - Mode si vesminte din trecut (2 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mode si vesminte din trecut (2 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *