Istoria codurilor secrete

19,00 lei

Laurent Joffrin – Istoria codurilor secrete.

Categorie: Autor:
  • Pagini: 192
  • An: 2010
  • Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Codurile secrete sunt atemporale. Înainte ca Champollion să le descifreze tainele, enigmaticele hieroglife contribuiseră la misterul care învăluia Egiptul antic. Codurile şi cifrurile au reprezentat din cele mai vechi timpuri un instrument indispensabil în chestiunile de ordin politic, diplomatic sau militar din lumea întreagă.

Laurent Joffrin ne prezintă aceste coduri prin intermediul unor istorii emblematice: cifrul lui Cezar, scrisorile Mariei Stuart, legenda măştii de fier, limba uitată a indienilor navajo, maşina criptografică Enigma, folosită de germani în cel de-Al Doilea Război Mondial, şi altele la fel de celebre. De-a lungul a zece poveşti captivante, autorul ne iniţiază în Istoria codurilor secrete în arta criptologiei, explicându-ne cele mai uzitate procedee, precum transpoziţia, codificarea mixtă sau substituţia. Mai mult, spărgătorii de coduri pasionaţi vor găsi la sfârşitul fiecărui capitol o provocare – o enigmă care trebuie descifrată.

Despre autor

Laurent Joffrin, pseudonimul lui Laurent Mouchard, este un jurnalist francez născut în 1952. Din 2006 conduce prestigioasa publicaţie Libération. A publicat mai multe cărţi, printre cele mai cunoscute numărându-se La Gauche en voie de disparition (Stânga pe cale de dispariţie, 1984), Les Batailles de Napoléon (Războaiele lui Napoleon, 2000), La princesse oubliée (Prinţesa uitată, 2002).

Laurent Joffrin - Istoria codurilor secrete.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria codurilor secrete”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *