Institutii feudale din Tarile Romane

0,00 lei

Academia RSR – Institutii feudale din Tarile Romane.

Categorie: Autor:
Pagini: 581
An: 1988
Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Institutii feudale din Tarile Romane. Dictionar.

Rarisim volum editat de Editura Academiei in 1988, o ampla si deosebit de interesanta lucrare, conceputa ca un dictionar al institutiilor feudalismului romanesc.

Institutii feudale din Tarile Romane expune in ordine alfabetica institutiile existente in Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca, de la primele lor atestari documentare pana la epoca moderna. Volumul este in primul rand un dictionar istoric de institutii, cuprinzand insa si termeni tehnici, multi iesiti din uzul limbii. Este vorba nu de un vocabular istoric, in care se explica prin definitii didactice sensul general al notiunilor, ci de un dictionar enciclopedic.

In cuprinsul lucrarii, termenul de institutie desemneaza orice forma de viata sociala care, printr-un proces de organizare si structurare in jurul unor functiuni si obiective tipice, ajunge sa fie reglementata de obicei (dreptul – asa-numit, de la o vreme – nescris), de lege (dreptul scris, fie pravila laica sau bisericeasca receptata, fie drept domnesc sau pravila tarii) sau de conventii si tratate internationale.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Institutii feudale din Tarile Romane”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *