Scrisori catre cei de-acasa

0,00 lei

Emil Cioran – Scrisori catre cei de-acasa.

Categorie: Autor:
Editura: Humanitas
Pagini: 376
An: 2010
Stare: Uzată

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Conversaţie cu un absent, scrisoarea este un eveniment major al singurătăţii. Adevărul despre un autor e de căutat mai degrabă în corespondenţa decît în opera sa. Cel mai adesea, opera este o mască. În cărţile sale, Nietzsche joacă un rol, se erijează în judecător sau profet, îşi atacă prietenii şi duşmanii şi se plasează – orgolios – în centrul viitorului. În schimb, în scrisori se plînge, e nenorocit, abandonat, bolnav, amărît, e tocmai contrariul a ceea ce se vede în necruţătoarele sale verdicte şi imprecaţii, adevărată însumare de diatribe. (CIORAN)

Nimic din personalitatea lui Cioran nu poate fi mai esenţial etalat în afara scrisorilor către fratele său, Aurel, ori sensibil modificat faţă de mărturisirile făcute aici lui Jeni şi Arşavir Acterian, lui Mircea Eliade, N. Tatu sau Constantin Noica. Dacă se poate imagina un Cioran mai transparent decît cel din propria-i operă, acela se află integral şi pe deplin elocvent în acest volum. (Dan C. MIHĂILESCU)

Emil Cioran – Scrisori către cei de-acasă.

Desi cartea a fost noua, din cauza conditiilor improprii de depozitare, ultimele pagini sunt usor curbate, astfel incat starea generala este descrisa ca uzata. Acest fapt nu reprezinta niciun fel de inconvenient pentru lectura, ci doar estetic.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Scrisori catre cei de-acasa”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *