Istoria utopiei

32,00 lei

Jean Servier – Istoria utopiei.

Categorie: Autor:
Editura: Meridiane
Pagini: 306
An: 2000
Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Utopia, Tara de Niciunde, asa a numit Thomas Morus Republica fericita careia i-a descris economia, urbanismul si raporturile dintre cetateni, precum si constitutia si amanuntele vietii cotidiene a locuitorilor sai.

Termenul a devenit substantiv, utopie, pentru a desemna orice proiect irealizabil, si a dat doua adjective: utopic, pentru a sublinia caracterul imposibil al unei nazuinte, si utopist, pentru a califica producatorii de vise.

Victor Hugo spunea: “Utopia este adevarul de maine”, iar Lamartine “Utopiile nu sunt decat adevaruri premature”. In ciuda acestor aformatii, adesea utopiile nu ne apar decat ca niste “revolutii”, adica drept tentative de intoarcere la un trecut.

Toate utopiile insa s-au vrut religii ale Omului, ferindu-l pe acesta de angoasele meditatiei asupra sensului aventurii sale terestre si indreptandu-si spre el propria finalitate, ca unicul scop al existentei lui, pana colo incat esti tentat sa le compari cu cele mai cumplite regimuri totalitare.

Mai mult decat o istorie, cartea lui Jean Servier, Istoria utopiei, devenita o lucrare clasica a genului, este o reflectie asupra istoriei, o cheie pentru intelegerea lumii moderne.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria utopiei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *