Epistole catre Lucilius (2 vol.)

84,00 lei

Seneca – Epistole catre Lucilius (2 vol.).

Categorie: Autor:
Editura: Polirom
  • Pagini: 334+302
  • An: 2011
  • Stare: Nouă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Livrare oriunde în țară prin Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Integrala filosofica senecana, initiata cu Naturales quaestiones. Stiintele naturii in primul veac si continuata cu Dialoguri I, Dialoguri II si Despre binefaceri. Despre ingaduinta, se incheie cu Epistole catre Lucilius. Cele 124 de epistole (repartizate in mod traditional in douazeci de carti) apar in editia de fata distribuite astfel: volumul I, epistolele 1-83, si volumul al II-lea, epistolele 84-124.

Epistolarul lui Seneca are prea putin din specificul unor scrisori autentice. Toate epistolele ii sint adresate lui Lucilius, dar sint menite posteritatii. Nu sint scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sint partea vie, vibranta, a operei filozofice senecane. Aici isi gasesc intregirile si nuantarile toate celelalte opere filozofice (tratatele, dialogurile, consolatiile). Si, mai ales, epistolele dau profunzime pildei de viata pe care Seneca doreste sa o lase posteritatii.

Epistolelor catre Lucilius le este adeseori atasat, in codice, controversatul epistolar paulino-senecan, pe care volumul al doilea il reda intr-un appendix. Chiar daca Renasterea a adus o raportare critica la textul respectiv, aureolat de prestigiul celor doi autori carora le-a fost atribuit, el a continuat sa circule in aceasta forma si sa fie abordat de filologi.

Traducere din limba latina, studiu introductiv, note si indice de Ioana Costa.

Seneca – Epistole catre Lucilius (2 vol.).

Seneca - Epistole catre Lucilius (2 vol.).

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Epistole catre Lucilius (2 vol.)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *