Critica ratiunii practice

64,00 lei

Immanuel Kant – Critica ratiunii practice.

Categorie: Autor:
  • Pagini: 342
  • An: 1972
  • Stare: Foarte bună

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Volumul de fata cuprinde doua din cele mai reprezentative lucrari în care filosoful german îsi expune conceptia morala: Întemeierea metafizicii moravurilor (1785) si Critica ratiunii practice (1788).

În Întemeierea metafizicii moravurilor, Immanuel Kant expune principiile moralitatii, iar în Critica ratiunii practice îsi construieste propriul sau sistem etic, ceea ce face ca aceasta sa fie considerata, dupa Critica ratiunii pure, a doua sa opera fundamentala.

Între cele doua lucrari este o atât de strânsa legatura, încât cunoasterea numai a uneia din ele ne-ar oferi o imagine incompleta asupra conceptiei sale morale.

Immanuel Kant a avansat idei etice si în alte opere ulterioare (Religia în limitele ratiunii – 1793 sau Metafizica moravurilor – 1797), dar numai în cele reunite în acest volum se ocupa de problemele teoretice ale moralitatii.

Probabil cea mai buna editie din cele trei aparute in limba romana, Critica ratiunii practice, de Immanuel Kant, apare in traducerea de exceptie a lui N. Bagdasar si Elena Moisiuc, la Editura Stiintifica in 1972.

Coperti cartonate si supracoperta.

Immanuel Kant - Critica ratiunii practice.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Critica ratiunii practice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *