Misiuni speciale. Memoriile unui maestru al spionajului sovietic

0,00 lei

Pavel Sudoplatov – Misiuni speciale. Memoriile unui maestru al spionajului sovietic.

Editura: Litera

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Maestrul spionajului sovietic in perioada 1939-1953, generalul-locotenent Pavel Studoplatov a condus, din 1941, Administratia pentru Misiuni Speciale din NKVD, departamentul care se ocupa de rapiri, asasinate, sabotaje si lupte de gherila in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Printre cele mai imporante misiuni ale lui Sudoplatov s-au numarat asasinarea lui Trotki si aflarea secretelor bombei atomice, cu ajutorul unor savanti renumiti precum Oppenheimer sau Bohr. Socante sunt si dezvaluirile privind rolul real jucat de sotii Rosenberg in spionajul atomic al URSS; motivul pentru care Stalin a inventat Complotul Medicilor si conspiratia sionista; cine a ordonat masacrul din Padurea Katyn; cum au organizat Hruscov si colegii lui arestarea si impuscarea lui Beria.

Sudoplatov a fost arestat dupa caderea de la putere a lui Beria, in 1953. In pofida torturii si izolarii complete in inchisoare, a refuza sa “marturiseasca”. Eliberat dupa 15 ani, a reusit abia in 1992 sa-si obtina reabilitarea, ajutat de fiul sau, Anatoli, profesor de economie la Universitatea din Moscova.

Misiuni speciale. Memoriile unui maestru al spionajului sovietic este o carte de memorii uimitoare si un document istoric unic, marturia unui om care a stiut cele mai negre secrete ale imperiului sovietic.

Rarisim volum, ediție cartonată.