Locuri sacre. Geografia magica a Terrei

0,00 lei

Allende Carlos – Locuri sacre. Geografia magica a Terrei.

Editura: Aquila

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 100 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Format mare, tip enciclopedie, coperți cartonate, bogat ilustrată.

Locuri sacre: Geografia magica a Terrei dezvaluie unele dintre cele mai cunoscute astfel de locuri de meditatie si purificare: muntele Athos, orasul sfant Ierusalim, oracolul din Delfi, sanctuarul Kaaba, catedrala din Chartres, marile piramide din Egipt, muntele sacru Kailas, orasul pierdut Maachu Picchu, Taj Mahal si multe altele; diverse spatii utilizate de-a lungul timpului pentru pelerinaje si practici religioase.

„Simpla mentiune a acestor locuri sacre, fie ca sunt acum obiecte de adorare sau au fost in alte timpuri, trezeste in interiorul nostru sentimente profunde; muntele Athos, orasul sfant Ierusalim, oracolul din Delfi, sanctuarul Kaaba, catedrala din Chartres, marile piramide din Egipt, muntele sacru Kailas, orasul pierdut Machu Picchu, manastirea Glastonbury, copacul sfant din Bodh Gaya sau Taj Mahal sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute locuri.

Unele dintre aceste locuri, indiferent ca sunt munti, rauri, lacuri, izovoare sau copaci milenari, constituie adevarate altare milenare, invaluite de mituri si legende. Timp de mii de ani, locuitorii asezarilor au utilizat aceste spatii – pe care le considerau sacre – pentru pelerinaje si practici religioase. Alte temple, sanctuare, monumente megalititce sau piramide sunt operele fiintelor umane inchinate unor divinitati si sunt sau au fost locuri de pelerinaj, cum sunt, de exemplu, Angkor sau Teotihuacan.”