Domnia cantitatii si semnele vremurilor

56,00 lei

Rene Guenon – Domnia cantitatii si semnele vremurilor.

Autor:
Editura: Humanitas

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Opera lui Guenon, ca sa fie patrunsa in amanunt, trebuie citita “carte cu carte”. Posesorul unei viziuni foarte largi dar compacte asupra realitatii, Guenon isi dezvaluie metafizica gradual, obligand cititorul sa parcurga, odata cu cartile sale, adevarate trepte ale initierii. Daca in Criza lumii moderne Guenon trecea in revista semnele decaderii spirituale care macina Occidentul, in Domnia calitatii si semnele vremurilor examineaza, din perspective traditionale occidentale si orientale, preeminenta principiilor cantitatii in industrializare, cultul originalitatii, increderea oarba in statistica, tendinta de a simplifica la extrem, ura fata de lucrurile ascunse, rationalism etc., precum si caile pe care, exaltate de ideea de progres si evolutie, le iau filozofia si stiinta moderna. Domnia cantitatii si semnele vremurilor este considerat un magnum opus printre textele in care Guenon se ocupa de critica civilizatiilor, asa cum Simboluri ale stiintei sacre este capodopera studiilor sale despre cosmologie si simboluri.

In ansamblul a ceea ce constituie propriu-zis civilizatia moderna, indiferent care ar fi unghiul din care privim, trebuie sa constatam ca totul apare din ce in ce mai artificial, denaturat si falsificat.

Tot ce am spus in cursul acestui studiu constituie ceea ce putem numi „semnele vremurilor“, potrivit expresiei evanghelice, adica semnele precursoare ale „sfarsitului unei lumi“ sau al unui ciclu.

Astfel, daca vrem sa mergem pana la realitatea cea mai profunda, putem spune cu toata rigoarea ca „sfarsitul unei lumi“ nu este si nici nu poate fi vreodata altceva decat sfarsitul unei iluzii.

Rene Guenon – Domnia cantitatii si semnele vremurilor.