Despot Voda (editia a doua, 1907)

0,00 lei

Vasile Alecsandri – Despot Voda (editia a doua, 1907).

  • Pagini: 192
  • An: 1907
  • Stare: Foarte bună

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Superbă şi rarisimă ediţie a operei de Vasile Alecsandri – Despot-Vodă. Legendă istorică în versuri, 5 acturi şi 2 tablouri. Aceasta este ediţia a doua a cărţii, tipărită în 1907, după ce ediţia princeps din 1880 fusese epuizată din librării.

Imprimeria şi editura “Librăriei Şcoalelor” C. Sfetea. Strada Lipscani, no. 96, Bucureşti, 1907.

În stare foarte buna, deşi a fost tipărită cu mai mult de 100 de ani în urmă, fără nicio însemnare şi cu coperţile originale.

Reproducem mai jos un scurt fragment din Cuvântul înainte al editorului:

M’am hotărât, a edita o colecţiune de scrierile cele mai însemnate, ale tutror scriitorilor noştri de valoare şi traduceri conştiincioase după cei mai de seamă autori străini.

Încep cu volumul de faţă, „Despot-Vodă“, al nemuritorului nostru poet naţional Vasile Alecsandri, care e întocmai reprodus după ediţia autorului din 1880 şi care este astăzi complect epuisată.

Voiu continuà a publicà în această colecţiune cu cea mai mare îngrijire pe toţi clasicii Români; operele originale de merit a tinerei generaţii de scriitori de astăzi ce mi se vor oferì, şi din când în când câte o bună traducere de conţinut sănătos, moral şi instructiv din orice autor străin. […]

Mai fac un călduros apel tuturor autorilor noştri, de a sprijini întreprinderea mea, pe care mă voiu sili să o duc la bun sfârşit după cât mă ajută puterile şi mijloacele.

C. Sfetea, Librar-Editor.

În ce priveşte cartea de faţă: în perioada 1878-1879, la conacul său de la Mirceşti, Vasile Alecsandri scrie drama istorică romantică Despot-Vodă. Premiera a avut loc în octombie 1879 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Piesa fusese citită în cenaclul Junimii din 8 mai 1879, printre auditori aflându-se Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale. În 1880 i se publică drama Despot Vodă şi continuă să fie jucată pe scena teatrului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Despot Voda (editia a doua, 1907)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *