Cartea Verde

149,00 lei

Muammar al-Gaddafi – Cartea Verde.

  • Stare: Impecabilă

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzi de minim 200 lei

  • Alegeți livrarea prin Poșta Română sau Curier Rapid
  • Stocul cărților este actualizat zilnic
Plătește în siguranță

Muammar al-Gaddafi – Cartea Verde.

Editie rarisima, si unica, de altfel, in limba romana, aparuta intr-un tiraj foarte scurt, tiparita de statul libian. Nu a mai fost reeditata si probabil nici nu va fi in curand.

Puțini știu despre Libia şi Gaddafi că în această ţară exista o formă de organizare socială unică în lume, care, conform liderului libian, se baza pe o doctrină care ar constitui „a treia teorie universală”, o alternativă la capitalism şi socialism. Libia nu era nici republică, nici regat, nici emirat sau altă formă de guvernământ, ci se numea Jamahirya Arabă Libiană. Termenul „jamahirya” este inventat chiar de Gaddafi şi înseamnă „puterea poporului”.

Doctrina acestui sistem de organizare socială este expusă pe larg în lucrarea „Cartea Verde”, scrisă de Muammar al-Gaddafi. Sistemul se adaptează structurii specifice societăţii libiene, organizată în triburi. La baza sa se află „comitetele populare”, care ar permite participarea directă a cetăţenilor la guvernare.

Dacă problema democraţiei este rezolvată prin acest sistem al comitetelor populare, cea a economiei este soluţionată printr-un model de producţie socialist în care nu există patron şi angajat ci „parteneri” cu drepturi egale.

Ideile acestui sistem, prezentat în „Cartea Verde”, este unul absolut original, ce merită studiat pentru o serie de idei interesante, care se potrivesc destul de bine cu realitatea democraţiei românești, adoptată după modelul tradiţional.

Muammar al-Gaddafi - Cartea Verde.

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cartea Verde”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *