Cărți de Nora Roberts

Filtrează titlurile

Despre Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts este o autoare prolifică de romane de dragoste și suspans, care a captivat inimile cititorilor din întreaga lume cu poveștile sale de iubire și aventură. Cu peste 225 de cărți publicate, ea a vândut mai mult de 500 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost numită de către revista Time drept una dintre cele mai influente persoane din lume. De-a lungul carierei sale, Nora Roberts a câștigat numeroase premii și distincții, inclusiv premiul RITA pentru cel mai bun roman de dragoste și a fost inclusă în Hall of Fame-ul Scriitorilor Romantici din America.

Nora Roberts s-a născut în Silver Spring, Maryland în anul 1950 și și-a petrecut copilăria în aceeași zonă. Ea a început să scrie de la o vârstă fragedă și a devenit pasionată de literatură. După ce a absolvit liceul, ea a urmat cursurile Universității din Maryland, obținând o diplomă în limba engleză. După absolvire, Nora Roberts și-a petrecut mai mulți ani lucrând în diverse locuri, inclusiv la o agenție de publicitate și la un magazin de pietre prețioase, înainte de a se concentra pe cariera sa de scriitoare.

În anul 1981, Nora Roberts a publicat primul său roman, intitulat “Irish Thoroughbred”. Cartea a fost un succes imediat și a stabilit-o pe Nora Roberts ca o voce importantă în lumea literaturii de dragoste. De-a lungul anilor, ea a continuat să scrie romane de dragoste care au fost îndrăgite de cititori din întreaga lume, inclusiv seria “In Death”, care este un amestec de mister, suspans și romantism.

Unul dintre elementele definitorii ale operei lui Nora Roberts este abilitatea ei de a crea personaje puternice și complexe, cu personalități diferite și cu probleme și dorințe distincte. Personajele sale sunt adesea femei puternice și independente, care trebuie să lupte cu propriile frici și îndoieli în timp ce își găsesc drumul către iubire și fericire. De asemenea, ea își plasează adesea acțiunea în locuri interesante și exotice, precum Irlanda, Scoția și Australia, ceea ce adaugă o notă de aventură și mister în poveștile sale.

O altă caracteristică a operei lui Nora Roberts este abilitatea ei de a combina elemente de dragoste și suspans, ceea ce face ca poveștile sale să fie interesante și captivante pentru o gamă largă de cititori. În afară de romanele sale de dragoste și suspans, Nora Roberts a scris și romane de fantezie și de ficțiune științifică sub pseudonimul J.D. Robb. Seria “In Death” este o serie de romane polițiste scrise sub acest pseudonim și care au loc într-un viitor îndepărtat, în care detectiva Eve Dallas investighează crime într-un New York futuristic.

Pe lângă cariera sa de succes ca scriitoare, Nora Roberts este și un susținător vocal al drepturilor femeilor și al cauzelor caritabile – ea a donat sume semnificative către organizații precum Fundația pentru Cancer de Sân și Operațiunea Orașul Fără SDF, care sprijină persoanele fără adăpost din Maryland, ceea ce o face un model de admirat pentru mulți cititori și fani ai săi.