Cărți de Gerard De Villiers

Filtrează titlurile

Afișez 1 - 30 din 135 de rezultate

Afișez 1 - 30 din 135 de rezultate

Despre Gerard De Villiers

Gerard De Villiers

Cele 200 de romane de spionaj ale colecției SAS, create de Gerard de Villiers, îl au ca erou principal pe Malko Linge, un prinț austriac care lucrează pentru CIA. Personajul principal este cunoscut ca SAS, acronim pentru numele de cod pe care îl poartă, respectiv Son Altesse Serenissime – Alteța Sa Serenisimă. Aventurile spionului, care au debutat în 1965, au loc în decoruri strălucitoare, intriga e mereu rapidă și povestea captivantă, iar autorul reușea să scoată patru-cinci asemenea romane pe an. SAS este posibil să fie cea mai lungă serie de ficțiune scrisă de un singur autor.

De Villiers se documenta îndeaproape pentru lucrările sale, vizitând el însuși locurile pe care le menționa și având relații strânse cu jurnaliști, diplomați, ofițeri de informații, atașați militari, care-i furnizau date utile pe baza cărora scriitorul concepea ficțiunea. Nu doar o dată firul poveștilor sale a ajuns să semene izbitor cu mersul evenimentelor reale, cum a fost în cazul uciderii președintelui Egiptului, Anwar el Sadat, în 1981, al Indirei Ghandi sau al revoluțiilor din Liban și Afghanistan.

Născut la Paris în 1929, pe 8 decembrie, a absolvit Sciences Po (Institut d’études politiques de Paris), cel mai cunoscut și selectiv institut de Științe Politice al Franței, și Scoala Superioară de Jurnalism. A fost ofițer pe front în timpul Războiului Algerian, după care a fost jurnalist pentru ziare franceze de prestigiu și reporter de război, articolele sale acoperind atât subiecte legate de Războiul din Vietnam, cât și cancanuri referitoare la vedete. A fost căsătorit de patru ori și el însuși a declarat că era afemeiat. A avut un fiu și o fiică.

Deși n-a ajuns să-și facă eroul la fel de cunoscut precum James Bond și nici el însuși nu a dobândit renumele altor autori de romane de spionaj, Gerard de Villiers a reușit totuși să devină suficient de înstărit încât să trăiască într-un apartament luxos din mijlocul Parisului și să strângă o avere semnificativă. A murit pe 31 octombrie 2013, iar moartea sa a fost anunțată pe Twitter de avocatul său, așa cum scriitorul îi ceruse. Cauza morții a fost cancerul pancreatic cu metastaze hepatice.