Cărți de Eric Van Lustbader

Filtrează titlurile

Despre Eric Van Lustbader

Eric Van Lustbader

Eric van Lustbader s-a născut în 1946 în Greenwich Village, statul New York, SUA. Este licențiat în sociologie la Universitatea Columbia, iar inainte de a fi scriitor a fost profesor de școală în statul său natal și a lucrat în domeniul producției muzicale pentru companii ca Elektra Records sau CBS Records.

Eric van Lustbader creează serii în care personajele trec prin întâmplări marcate de suspans și mister, pe parcursul mai multor episoade. De exemplu, seria China Maroc il are in centru pe Jake Maroc, un agent de varf al organizatiei guvernamentale secrete americane Quarry. Aventurile lui sunt relatate in Jian, publicata in 1985, si in Shan, aparuta la un an distanta de precendenta. Jack McClure, agent ATF, consilier special si cel mai apropiat prieten al presedintelui SUA, isi desfasoara povestea in seria ce-i poarta numele. Seria The Sunset Warrior contine cinci titluri, primul dintre ele, care da si numele ciclului de carti, aparand in anul 1977, iar ultimul, Dragons on the Sea of NightDragoni pe marea noptii – fiind publicat la o distanta de 20 de ani de cel dintai, in 1997. Lucrarile sale includ si romane de sine statatoare, ce nu sunt incluse in anumite serii, insa si povestiri scurte, texte incluse in antologii.

Robert Ludlum și Eric van Lustbader s-au cunoscut in 1980, la o petrecere. Ceea ce-i va uni pe cei doi scriitori nu este numai faptul ca aveau acelasi agent – cel care organizase petrecerea – ci si aportul pe care-l vor aduce amandoi in crearea vietii asasinului amnezic Jason Bourne. Dupa moartea lui Ludlum, in 2001, Lustbader este invitat de editorul sau sa continue seria cartilor, ceea ce va duce la adaugarea a douasprezece titluri in 11 ani, ultimul, aparut in 2017, fiind The Bourne Initiative. Totusi, nu doar aceste carti i-au atras popularitatea lui Eric van Lustbader, el fiind autorul a peste 25 de romane de succes, unul dintre ele fiind Ninja, tiparit prima data in 1980, in care ia fiinta, literar vorbind, unul dintre cei mai indragiti eroi ai thrillerelor de fictiune moderne, Nicholas Linnear, agentul jumatate englez-jumatate asiatic aparand intr-o serie ce cuprinde sase romane, ultimul dintre ele, The Death and Life of Nicholas Linnear – Moartea si viata lui Nicholas Linnear – fiind publicat in 1995. Ninja a fost adaptat si pentru marele ecran. Eric van Lustbader carti. In 2006 a publicat Testamentul, ce relateaza povestea lui Braverman Shaw, zis Bravo, care descopera, dupa moartea tatalui sau produsa intr-o explozie, ca acesta din urma fusese membru al unei grupari ce cunostea un vechi secret legat de Hristos, secret pe care fiul trebuie, acum, sa-l descopere si sa-l tainuiasca de Cavalerii Sfantului Clemens, o organizatie rivala ce cauta sa-l omoare.